Це Голокост – всього одне лиш слово,
Та його сенс – пекучий болі жар,
Вбивали всіх!.. старого і малого,
мало хто життя порятував.

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. За національною ознакою одним з найкривавіших злочинів нацизму в роки Другої світової війни стало вбивство людей. Знищення мирного населення окупантами здійснювалося на всій території України. Масовою братською могилою і символом Голокосту в Україні став Бабин Яр.

З нагоди вшанування  пам’яті жертв Голокосту для здобувачів вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ  було організовано тематичну екскурсію до Сумського обласного краєзнавчого музею «Голокост: пам’ять заради майбутнього».

Під час екскурсії науковий співробітник музею Олена Любимова  ознайомила присутніх з фотодокументальною виставкою матеріалів з Державного архіву Сумської  області та фондів музею та детально розповіла всю правду про цей страшний злочин. Серед представлених документів: накази нацистів про виявлення євреїв, їх обов’язкову реєстрацію та ізоляцію від решти населення, акти вилучення майна громадян єврейської національності та багато інших.

Наприкінці зустрічі здобувачі Сумської філії вшанували хвилиною мовчання жертв Голокосту.