У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ з метою виховання у студентсько-курсантської молоді глибокої поваги до своєї держави, формування національної свідомості було організовано тематичний он-лайн захід «Моя Україно, ти сильна і незалежна!».

У рамках даного заходу завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко разом зі студентами 1 курсу та курсантами 1-2 курсів обговорили тему «Соборна. Вільна. Самостійна». Надія Демиденко зазначила, що підписанню даного Акту передували складні переговори: ЗУНР вбачала велику небезпеку, що східні українці можуть бути поглинуті Росією. Тому Директорія взяла на себе великі зобов’язання допомогти Галичині повернути всі її етнічні території.

До уваги учасників заходу був запропонований перегляд відео-хроніки та світлин подій 22 січня 1919 року. З особливим пієтетом учасники заходу прослухали уривок із тексту «Універсалу Соборності», зачитаного на Софіївській площі членом Директорії, професором Київського університету Федором Швецем: «Однині на всіх землях України, розділених віками, - Галичині, Буковині, Закарпатській Русі і Наддніпрянській Україні – буде одна, велика Україна. Мрії, для яких найкращі сини України жили і вмирали, стали дійсністю. Однині повіки буде одна, самостійна Українська Народна Республіка». І хоч Київ вже через два тижні буде захоплений більшовиками, подія Злуки, як зазначали у своїх відгуках присутні на заході курсанти, має залишатись у генетичній пам’яті українців назавжди, як дороговказ у розбудові сучасної державності.

Провідний фахівець відділення кадрового забезпечення Ганна Мітітєл наголосила, що День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності, а заходи патріотичного спрямування, змістовні та цікаві екскурси в історію нашої країни відіграють надзвичайно вагому роль у вихованні студентсько-курсантської молоді нашого закладу вищої освіти, адже це їм розбудовувати сучасну, духовно багату, вільну і демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки.