20 січня відбувся вебінар на тему «Домашнє насильство». Спікеркою була викладачка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківсього національного університету внутрішніх справ Скорина Цвітана. На зустрічі були присутні представники Сумської філії ХНУВС, Чернівецького національного університету, коледжу Чернівецького національного університету, Київського національного університету ім. Т. Шевченка, Сумського національного аграрного універсиетету, Національного університету «Одеська юридична академія».

На початку зустрічі спікеркою було визначено основну мету та цілі заходу та презентовано основні категорії дій, які можна кваліфікувати як насильство, проаналізовано види насильства, основні механізми та інструменти боротьби та захисту від кривдника.

В заході прийняв активну участь старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євтєєв Євгеній. Він розповів про основні заходи боротьби з домашнім насильством, а також презентував учасникам буклети, в яких зазначені контакти центрів допомоги людям постраждалим від домашнього насильства.

Якщо Ви або хтось із знайомих став свідком або жертвою домашнього насильства – не мовчіть!

Зателефонуйте за номерами: екстренного виклику поліції 102, урядова «гаряча лінія» із протидії домашньому насильству 15-47, безкоштовна нацональна «гаряча лінія» протидії домашьному насильству 0-800-500-33-53 зі стаціонарного або 116-123 (з мобільного), управління дотримання прав людини Національної поліції України 044-254-75-88, чат бот протидії домашньому насильству (у телеграм) @police_helpbot, @UDPLNPBOT, @Non_Violence_Bot, єдиний контакт-центр системи безопланої правової допомоги 0800-213-102 або електронна адреса [email protected].