5 січня розпочалась реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 19 січня включно. Зареєструватися можна на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Мета заходу – ознайомлення учнів з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання (https://mon.gov.ua/ua/news/startuvala-reyestraciya-na-probne-zno-vona-trivatime-do-19-sichnya), структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Цього року кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Водночас учасники зможуть додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021, пройти тестування вдома та внести свої відповіді до сервісу визначення результатів.

Для успішної реєстрації необхідно заповнити онлайн форму, зайти до особистого кабінету учасника пробного ЗНО, роздрукувати квитанцію та оплатити послугу з проведення пробного ЗНО. Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти (https://zno-kharkiv.org.ua/), який обслуговує учасників Харківської, Сумської та Полтавської областей, встановив вартість одного пробного тесту у розмірі 195 грн.

Тестування з усіх навчальних предметів відбудуться 10 квітня 2021 року.