Важливою складовою набуття належних компетентностей майбутніми юристами є практична складова навчання, зокрема участь в освітньому процесі досвідчених практиків. До того ж однією з найважливіших рис сучасного розвитку освіти є її інтернаціоналізація, яка полягає у формуванні стійких всебічних взаємовідносин у міжнародній сфері.

Ефективною практикою інтернаціоналізації вищої школи є залучення досвідчених іноземних фахівців до освітнього процесу. Саме таке інтегроване бінарне заняття відбулося у рамках дисципліни «Житлове право», організоване доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко за участю юриста департаменту нерухомості та будівництва юридичної компанії Colin Diggers & Paisley Марини Білик, м. Сідней, Австралія.

У ході Q&A сесії, присвяченій відповідям на питання, аудиторія обговорила ряд важливих тем, зокрема: особливості класичного прецедентного права в Австралії та порівняння його з українською національною системою права. Для прикладу розглянули декілька обов’язкових прецедентів, умови придбання житла у новобудовах, відмінності та особливості договору купівлі-продажу майнових прав на об’єкт нерухомості в Австралії та Україні.

В основі діалогу лежали цікаві практичні приклади, тому обговорення було жвавим і предметним.

Проведення таких бінарних занять сприяє інтеграції системи вищої освіти України у світовий освітній і науковий простір.