У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику відзначення Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Представники курсантів, студентів та науково-педагогічного складу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ за участі старшого інспектора з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) Управління дотримання прав людини Національної поліції України Євгенія Євтєєва привітали дітей міста Суми, подарувавши кожному повітряну кульку та цукерки.

«Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади»,- зазначила викладачка філії Цвітана Сергіївна.