7 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства над жінками

Тисячі організацій і людей з понад 100 країн щорічно проводять акції у рамках однойменної кампанії, закликаючи до припинення всіх форм насильства проти жінок. З 2000 року цю ініціативу підтримує і Україна.

Метою проведення такої є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. А також активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок. Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім‘ї.

Це заклик до громадян слухати і вірити жертвам та постраждалим від насильства, покласти край культурі замовчування і поставити постраждалих у центр уваги при реагуванні на насильство.

Бібліотека підготувала віртуальне інформаційне повідомлення «Стоп насильству. Захистимо права жінок».