21 листопада - знакове свято новітньої історії України – День Гідності та Свободи

В цей день ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які беруть участь у війні на Сході України, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі.

Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі.

Готуючись до відзначення Дня Гідності та Свободи, в бібліотеці філії розгорнуто виставку – присвяту « Своїх синів пам'ятає Україна». Видання з виставки розповідають про героїв і перебіг Революції Гідності, що пробудила в душі кожного українця потяг до свободи та волі.

Тоді ми не знали, що війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв. На превеликий жаль, з вини безжалісного російського агресора, до сьогодні вже тисячі українців загинули, обороняючи мирне життя і незалежність України. Але перша Небесна сотня героїв, залишатиметься навіки у пам'яті українського народу, головним символом справжнього, безкомпромісного патріотизму.

Слава Україні!

Слава Героям Небесної Сотні!