Головою науково-навчального сектору студентсько-курсантського Парламенту Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Ващенко Юлією було організовано online-зустріч студентів 2-3 курсів з начальником відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумської області Омельченко Оленою Олексіівною.

Студенти мали можливість переглянули презентацію про специфіку роботи БВПД, етапи її створення, правові засади системи безоплатної вторинної правової допомоги, про діяльність їх центрів, як в Україні, так і на Сумщині. Було обговорено проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Фахівець центру пані Олена разом із майбутніми правниками проаналізувала 3 «кейси» стосовно неповнолітніх, які вчинили різні правопорушення, а саме: крадіжка, нанесення легких тілесних ушкоджень, в результаті чого могли б понести кримінальну відповідальність. Також звернула увагу на платформу правових консультацій WikiLegalAid – сайт, що містить посилання на нормативні акти, зразки процесуальних документів, а саме головне те, що там консультації підготовлені так, щоб були зрозумілими не лише фахівцям, а й людям без юридичної освіти.

Зустріч була цікавою і корисною. Здобувачі вищої освіти отримали змістовні відповіді на поставлені питання.