28 жовтня 2020 року суддею Зарічного районного суду м. Суми Мариною Сорокою було проведено бінарне заняття з дисципліни «Адміністративна відповідальність», в якому прийняли участь курсанти 1-2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Співорганізаторами бінарного заняття виступили професор кафедри юридичних дисциплін Горобець Н.О. та доцент кафедри юридичних дисциплін Маркова О.О.

Тема зустрічі: «Особливості розгляду справ пов’язаних з порушенням правил щодо карантину людей».

Спочатку говорили про порядок складання протоколу про адміністративне правопорушення, на що слід звернути увагу при його складанні, ким підписується, у які строки необхідно направити до суду для розгляду.

Марина Сорока звернула увагу слухачів на типові помилки при складанні протоколів. Зауважила, що необхідно постійно слідкувати за змінами в законодавстві, чітко й повно заповнювати обов’язкові графи в бланку протоколу та додавати докази на підтвердження вчинення особою адміністративного правопорушення.

На реальних прикладах розглянутих судових справах розповіла, за які порушення правил карантину були притягнуті особи до відповідальності та який вид адміністративного стягнення був застосований. Навела статистику розгляду справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з порушенням правил карантину.

Наприкінці зустрічі лектор закликала не порушувати правила карантину та дотримуватися санітарно-гігієнічних правил.