Відбулося онлайн засідання наукового гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Відповідно до плану гуртка завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін, кандидат економічних наук, доцент Лук’янихіна Олена Анатоліївна провела бесіду на тему «Підготовка наукової доповіді: принципи академічної доброчесності, ресурси, методи пошуку інформації».

У першій частині доповіді Олена Анатоліївна ознайомила гуртківців і нагадала присутнім викладачам про сутність академічної доброчесності в цілому, і що саме передбачає дотримання її принципів педагогічними, науково-педагогічними та науковими працівниками з одного боку, і здобувачами вищої освіти – з іншого.

Доповідач зупинилась на основних видах порушень академічної доброчесності та видах відповідальності здобувачів вищої освіти за її порушення. Присутніх було ознайомлено з основними документами Сумської філії ХНУВС, що містять політику, стандарти і процедури дотримання академічної доброчесності.

Друга частина доповіді була присвячена основним підходам до підготовки наукової доповіді. Олена Анатоліївна наголосила на необхідності дотримання доброчесної поведінки здобувачем вищої освіти як у рамках освітнього процесу, так і наукової діяльності, ознайомила присутніх із основними науковими ресурсами та методами пошуку інформації для підготовки наукового повідомлення.

Тема доповіді виявилася корисною і актуальною, а підготовлені доповідачем слайди забезпечили структурування і наочність сприйняття інформації. Студенти із цікавістю вислухали інформацію і висловили побажання продовжити спільну роботу в рамках зустрічей, присвячених сучасним інструментам підготовки наукових повідомлень.

Із заключним словом до студентів-гуртківців звернулася керівник гуртка, кандидат економічних наук Петровська Світлана Анатоліївна.

Засідання гуртка було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.