Професор кафедри юридичних дисциплін Горобець Н.О. та доцент кафедри юридичних дисциплін Садикова Я.М. взяли участь у XIV Форумі з корпоративного права, організованого Асоціацією правників України, який відбувся онлайн.

Щорічний форум Асоціації правників України з корпоративного права – це майданчик для професійної дискусії та обміну думками між провідними експертами та представниками влади. У фокусі заходу були: останні зміни корпоративного законодавства; рекодифікація Цивільного кодексу України, корпоративне управління та структурування; M&A та корпоративні договори.

На панелях виступили Максим Лібанов, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з доповіддю «Законопроєкт про акціонерні товариства». Обговорено було зміни до ЗУ «Про акціонерні товариства». Олексій Кот, член робочої групи з рекодифікації (оновлення) Цивільного кодексу України, виступив з доповіддю «Зміни до цивільного кодексу в частині корпоративного законодавства». Створена робоча група по внесенню змін до ЦК України, що обумовить вдосконалення та подальший розвиток цивільного законодавства. Законопроект ГК України щодо його узгодження з ЦК України. Доповідач Антон Коробейніков, партнер Sayenko Kharenko, один з розробників законопроекту про деривативи та оновлені корпоративні облігації: нововведення законодавства про ринки капіталу.

Також на панелях були присутні Наталія Бойко, членкиня наглядової ради НАК «Нафтогаз України»; Андрій Бойцун, член Наглядової ради, незалежний директор ПАТ «Укрнафта»; Оляна Гордієнко, голова Наглядової ради – незалежна членкиня АТ «Укрексімбанк»; Тарас Іванишин, головний спеціаліст з корпоративного управління ДК «Укроборонпром»; Марія Сухан, корпоративна секретарка НАК «Нафтогаз України».

Серед питань до розгляду: новий Кодекс корпоративного управління; корпоративне управління за умов карантину; корпоративне управління в «державних підприємствах», особливості функціонування інституту незалежних директорів.