(9 листопада - День української писемності і мови).

Напередодні дня Українськоі писемності та мови в бібліотеці філії підготовлена книжкова виставка «Як річка з роду і до роду, так мова з'єднує народ».

Людина може володіти багатьма мовами, але найкраще, найдосконаліше повинна знати рідну мову. Адже рідна мова – цей той чарівний інструмент, на звуки якого відгукуються найтонші та найніжніші струни людської душі.

На виставці представлено багато різноманітної літератури з української мови, зокрема, учбової, наукової, науково-популярної, довідкової, також по історії української літературної мови, які дадуть змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Мета виставки – поширити знання студентів про розвиток української писемності та людей, які стояли біля витоків її; виховати почуття поваги й любові до рідної мови, художнього слова як скарбниці духовності.

Ми, українці, пишаємося нашою милозвучною, багатою мовою.

Бережімо рідне слово, бо в ньому не тільки гомін лісів, переливи струмків, шепіт трав, а й високий дух нації, сила нашого сьогодення і поступ у майбутнє.

Нехай материнське слово буде для всіх нас духовним джерелом життя і оберегом.