День Конституції - не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Рівно 24 роки тому наша держава отримала Основний Закон, за яким ми й живемо досі, тож ця дата справді важлива для кожного українця.

Конституція увійшла у суспільне життя громадян як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

У межах святкування Дня Конституції України в бібліотеці Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ представлено книжкову виставку-перегляд «Оберіг державності і демократії».

На виставці представлена література із фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

У ці святкові дні, ми бажаємо щоб мир і взаєморозуміння сприяли подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку у кожній сім’ї. Нехай дух законності прийде до серця кожному громадянинові нашої держави. Ми віримо у краще майбутнє і разом будемо будувати нову європейську державу.

Бібліотека запрошує освітян переглянути книжкову виставку.