28 червня - День Коституції України.

У перший місяць літа ми відзначаємо День Конституції України. День Конституції - не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України.

Рівно 24 роки тому наша держава отримала Основний Закон, за яким ми й живемо досі, тож ця дата справді важлива для кожного українця.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність - фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Цей документ свого часу подарував нам довгоочікувану незалежність, а тепер береже наше щасливе повсякденне життя від несправедливості.

В рамках святкування Дня Конституції України в бібліотеці представлено книжкову виставку - перегляд «Оберіг державності і демократії».

На виставці представлена література з фонду бібліотеки, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України.

Мета виставки: ознайомлення користувачів з історією створення Конституції України та основними її засадами; формування правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи; популяризація бібліотечних фондів.

Нехай демократичні засади, що було закріплено цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу.

У цей святковий день хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сім’ї.