До Дня вшанування пам’яті Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка (березень, 2020), відділом молоді та спорту, Центром дозвілля молоді Сумської міської ради проводився загальноміський відео - конкурс «Я і Кобзар».

У даному творчому відеопроєкті взяла участь команда курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ – Васильченко Владислав, Откидач Євгеній, Матяш Ярослав, Лук’яненко Владислав, Шешеня Максим, Падалко Віталій, Тарасенко Микита, Паращенко Максим, Даньков Валентин, Богачов Ігор, Смолевський Олексій Покровський Назар, Сокол Ігор, Статівка Павло, Лихобаба Антон, Федоренко Владислав.
Команда курсантів продекламувала в унісон уривок із поеми «Гайдамаки». Цей драматичний твір за своєю харизмою відповідає сьогоденню, бо розкриває авторські роздуми над швидкоплинністю життя, нескінченними змінами в природі та людському житті, показує шляхи боротьби українського народу за національне і соціальне визволення. Лірично-філософський твір насичений військовою лексикою та наслідує стилістику і розмір фольклорних творів, поєднуючи в одне ціле найрізноманітніші художні прийоми.

Саме це і спонукало обрати даний твір для виконання курсантами Сумської філії, які виховуються на кращих українських національно-патріотичних традиціях.

Команда курсантів Сумської філії здобула перемогу у загальноміському відео-конкурсі, і була нагороджена Грамотою відділу у справах молоді та спорту Сумської міської ради (червень, 2020).

Вітаємо команду курсантів Сумської філії з перемогою у міському відео-конкурсі «Я і Кобзар». Так тримати!