22 травня 2020 року за допомогою сервісу Google Meet відбулось підсумкове засідання студентського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС за участю викладачів кафедри (завідувача кафедри, к.і.н., с.н.с. Надії Демиденко, професора кафедри, к.філол.н., доцента Валентини Василенко, доцента кафедри, к.філос.н. Тетяни Геращенко, доцента кафедри, к.пед.н. Тетяни Білоус), курсантів та студентів 1-2 курсів.

На засіданні були підведені підсумки роботи гуртка у 2019 – 2020 навчальному році. Керівник гуртка, доцент Геращенко Т.Г., відмітила найбільш активних студентів та курсантів, зокрема курсанта 1 курсу Валентина Данькова (ІІІ місце у Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка) та студента ІІ курсу Дмитра Деуліна (участь у фінальному турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Філософія») та окреслила перспективні вектори студентської науки у наступному навчальному році.

Викладачі проаналізували результати наукової роботи зі здобувачами вищої освіти, акцентуючи увагу на позитивних моментах і питаннях, які потребують вдосконалення. Студенти висловили свої побажання і наміри продовжувати наукові дослідження з дисциплін, які викладаються на кафедрі. Зокрема, студентка Євгенія Коваленко планує в подальшому продовжити наукові дослідження регіональної історії, а Анна Мартиненко прагне досліджувати психологію особистості. Курсанти Валентин Даньков та Єва Тесленко запропонували зосередитись на філософсько-правовій проблематиці, а студент Костянтин Ярошенко пропонує проводити засідання гуртка у формі дискусій та дебатів.

На засіданні панувала доброзичлива атмосфера, сповнена прагненням учасників розширити проблематику наукових досліджень та отримати більш вагомі результати в майбутньому.