Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри гуманітарних дисциплін «VERITAS», що в перекладі означає «істина». Засідання проводилось дистанційно у форматі вебінару і було присвячено історії рідного краю, його видатним постатям. Так, студентка 1 курсу Євгенія Коваленко виступила з доповіддю на тему «Микола Неплюєв (1851-1908): світоглядні ідеї та релігійна діяльність». Студентка творчо висвітлила діяльність унікального земляка, юриста за освітою, знаного в усьому світі, але, на жаль, маловідомого в Україні. Великий землевласник, філософ, богослов у своєму маєтку у Глухівському повіті створив трудове братство за системою «християнського комунізму». Науковий світ дотепер захоплюється працями М. Неплюєва «Що є істина?», «Християнський світогляд», «Християнська гармонія духу».

До речі, Євгенія Коваленко опублікувала тези доповіді на дану тематику у збірнику студентської конференції «Актуальні питання сучасної науки і права» (Сумська філія ХНУВС, 24 квітня 2020 р.) та підготувала тези до конференції курсантів і студентів «Сучасна наука і правоохоронна діяльність» (ХНУВС, 15 травня 2020 р.). В обговоренні взяли участь студентки 1 курсу Сумської філії Ірина Ткаченко, Анна Мартиненко, Євгенія Будюкова.

Онлайн-спілкування організувала завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії Надія Демиденко. Наприкінці обговорення домовились (після припинення карантину) обов’язково відвідати музей Миколи Неплюєва, розташований в селі Воздвиженське Ямпільського району.