Тарас Шевченко!… Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. Постать Тараса Шевченка давно стала символічною для України. Талант його багатогранний, вірші знайомі кожному українцю ще змалечку. Творчість Шевченка оригінальна - за його віршами та художніми полотнами можно вивчати історію України.

Геніальний поет цілком справедливо посідає перше місце серед ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ, був і залишається духовним батьком нашого народу. Автор безсмертного «Кобзаря» все своє життя присвятив боротьбі за визволення українців від соціального і національного поневолення.

Наприкінці 1845 року, будучи важко хворим, Шевченко написав свій знаменитий «Заповіт», у якому проголосив заклик до боротьби з самодержавством за визволення українського народу з неволі. Переконливо - стверджуючими є його пророчі слова: «БОРІТЕСЯ - ПОБОРЕТЕ».

У написаному на засланні вірші «Чи ми ще зійдемося знову?» Тарас Григорович щиро радив :

«Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть

З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, в бібліотеці філії розгорнуто виставку-інсталяцію «І МЕНЕ В СІМ’Ї ВЕЛИКІЙ, В СІМ’Ї ВОЛЬНІЙ, НОВІЙ, НЕ ЗАБУДЬТЕ…»

На виставці представлено книги із фонду бібліотеки.

Нехай святе Шевченкове ім’я об’єднає нас усіх незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу.

Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі.

Запрошуємо всіх ознайомитися з виставкою «І МЕНЕ В СІМ’Ї ВЕЛИКІЙ, В СІМ’Ї ВОЛЬНІЙ, НОВІЙ, НЕ ЗАБУДЬТЕ…»