Днями Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ відзначатиме своє 25-річчя. З нагоди святкування ювілею студенти-правники провели наукові читання, провівши парадигму: Слово – Культура – Держава.

Напевно, актуальність проблеми визначила високу активність та викликала жвавий інтерес у аудиторії.

Зокрема, інноваційно висвітлено проблему культури слововживання у доповіді студентки Білої Олександри - «Невправності в мовленні студентів та курсантів Сумської філії ХНУВС».

Гостро прозвучала доповідь студенток Дробної Наталії та Семенець Дарії («Міжкультурна комунікативна компетенція як духовно-мовна матерія етносу»), які розкрили питання функціонування української мови у світовому лінгвістичному науковому просторі.

У процесі бурхливих обговорень була представлена позиція студента Кириченка Ярослава («Термін «мовна політика» як системно-структурна організація мовного простору»).

Насамкінець із доповіддю «Українська мова в контексті мов світу» виступила студентка Коваленко Євгенія, яка зазначила, що мова - це духовний скарб нації, знати, берегти і примножувати рідну мову - обов'язок кожної людини. У Сумській філії українська мова - це мова навчання, науки та спілкування. Нею написано підручники, монографії, авторами яких є викладачі, науковці філії. Наше головне завдання - зберегти найцінніший скарб, шанувати та любити свою рідну мову.

Допомогли студентам у виборі тем професор кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Анатоліївна Василенко та модератори Ніколенко Ілона та Мартиненко Анна.

Форум студентської науки, присвячений ювілею Сумської філії, став незабутньою подією у житті студентства, і підтвердив, що мова є першою і вагомою ознакою людської культури.