04.02.2020 року близько 23.15 год. в Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м.Суми) Сумської філії ХНУВС був відпрацьований алгоритм дій добового нарядів центру та пожежної команди із виявлення та ліквідації осередку загоряння під час спрацювання сигналу оповіщення «Пожежа».

За вказівками чергового коменданта та відповідального – чергового по центру після спрацювання сигналу оповіщення «Пожежа» особовим складом центру відпрацьовані: алгоритм дій добового наряду під час евакуації особового складу у нічний час з дотриманням порядку і правил виходу із житлових (спальних) приміщень; своєчасне прибуття пожежної команди до комендатури та алгоритм дій для своєчасної ліквідації осередку загоряння; посилення нарядів центру; шикування та перевірка наявності особового складу курсантів, службових посвідчень та спеціальних жетонів.

Умовні осередки загоряння в приміщенні для проживання курсантів та транспортного засобу на території центру були ліквідовані за допомогою первинних засобів пожежогасіння - вогнегасника «ОП – 2».