Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі карать нас і судить,
Нам берегти тебе, Соборну і єдину,
І нам твою історію творить!
Ліна Костенко

З метою формування національної свідомості студентів і виховання в них почуття патріотизму та з нагоди 101-річниці Соборності у бібліотеці філії експонується історична виставка «СОБОРНІСТЬ У НАШИХ СЕРЦЯХ: ВІД МИНУЛОГО ДО СЬОГОДЕННЯ».

День Соборності України – свято народної єдності, що відзначається в пам’ять про події, які об’єднали українців східної і західної частини країни в далекому 1919 році.

Ця подія стала не просто символом віковічного прагнення українського народу жити в єдиній соборній незалежній державі, а й моральним обов’язком берегти світлу пам’ять незліченних жертв, принесених протягом століть на вівтар нашої незалежності. І ми бачимо цей результат – соборність глибоко пройшла через серця і душі українців, зробивши нас вільними, незалежними і показавши всьому світу, що в єдності- наша сила.

Користувачам бібліотеки запропоновано ознайомитися із енциклопедіями, довідковими виданнями, збірниками документальних матеріалів і фотодокументів, які висвітлюють сторінки української історії під час боротьби українського народу за єдність і незалежність.

Єднайся, рідна Україно!
Єднайся, Північ, Південь, Захід, Схід!
Єднаймось, браття українці!
Поки живий вкраїнський рід!
Ви пам'ятайте, рідні браття -
Що сильні ми лише тоді,
Коли зіллємось воєдино,
Тоді загинуть вороги!


З ДНЕМ СОБОРНОСТІ, УКРАЇНЦІ!!